Yes, Honey, that’s life!

Ha feleségül kért volna, azt hiszem el sem jövök többet! Mármint a hippi méhész. Ismeritek az A pasi a szomszéd sír mellől c. könyvet? Egy skandináv szerző írta, és mint tudjuk, a skandinávoknak kellően szarkasztikus a humoruk, úgyhogy én nagyon bírom őket. A könyv arról szól, hogy miként válik egy karrierista városi könyvtáros nőből farmerfeleség.

Na, így éreztem magam tegnap a méhész hostomnál. Az élet annyira egyszerű és szabad volt ott, nem voltak szabályok, se korlátok, és egyáltalán semmi stressz. (Mármint neki, én végig attól paráztam, hogy mikor lő le, darabol fel, aztán használja fel a részeimet halcsalinak az év rekordkapása versenyen). Ez végül valahogy elmaradt, ellenben isteni meleg ágyat kaptam, hatalmasat aludtam, és a kedvenc kávémmal ébresztettek… Aztán egyszer csak felbukkant Shane2 (még egy lobogó hajú hippi), mindkettejük arcán széles vigyor, vállukon fegyver (remek, gondoltam, két hippi lő agyon, fokozzuk az élvezeteket!), hogy húzzam a gumicsizmám, megyünk lőni tanulni. Ennél a pontnál nem voltam abban biztos, hogy úgy értik ők gyakorolnak rajtam, vagy engem akarnak megtanítani?

Szerencsére az utóbbi volt, és azt kell mondjam, rém tehetséges vagyok, olyan jól ment, hogy egy idő után abba is hagytam, ne érezzék már magukat túl kínosan, amiért ilyen kis amatőrök hozzám képest…utána bepattantunk a jeepbe (nyilván), és elmentünk, hogy bepillantást nyerhessek egy méhész mindennapjaiba. Az én nagyon komoly és felelősségteljes feladatom a méhek elkábítása volt, némi füsttel. Ez nagyon fontos ám, biztos vagyok benne, hogy ha nem csinálom ilyen precizitással, akkor több csípést szerez a hippim, de így csak három botor kis méh oltotta ki életét a kezén.

Hazafelé megnézhettem magamnak a Ninety Miles Beachet, ami az ‘atyaúúúúúristen’ kategóriába tartozik, áthajtottam néhány nemzeti parkon, meg lekanyarodtam a keleti-partra, nehogy leessen a napi óceán-szintem. Alap. Szóval csak ilyen kis szokványos dolgok voltak.

Shane-nel abban maradtunk, hogy a Déli-Szigeten kitanulom az oposszum-pite készítésének titkát, aztán visszatérek hozzá, és megcsináljuk az év bizniszét. Én gumicsizmára váltom a kiscipőimet, fakanálra a klaviatúrát és elrobogunk majd együtt a quadon a Ninety Miles Beachre bukó naplementében…(vagy legalábbis szanaszéjjel keressük magunkat a manukamézes sütijeimből).

Addig azonban még temérdek a dolgom, megyek is szervezni, miként jutok el a következő helyemig, ami egy repülőgép hangár lesz…

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

January 2021
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: