Visszaszámlálás gőzerővel

Megvan az a kép, amikor a gyapotszedő munkások hajlonganak a földön és vallásos nótakat zengnek?!? Na, mondom ennek a kiwi verzióját: miután machetevel, ásóval, harapófogóval meg szikével kinyírtunk egy akkora bokrot, hogy traktor kellett hozzá, hogy kihúzzuk a gyökerét, nyesegettem le a leveleit és az iPadből üvöltöttek a vasárnapi mise slágerei. Én voltam a dj. Meg a szólista. NZ-daddy, a francia, meg a ‘mid-life crisis-ben’ lévő angol rendőrnő meg a vokalisták. Hát így állunk, nem is próbálom már lassan megfejteni, hogy miajóéletet művelek.

image

A kezem, mint nagyanyámé (agyonvagdosott, csupaföldes, érdes), a ruhám, arcom rendszerint csupa sár, halandzsázok egy nyelven, amit leginkább csak a francia ért, mert amolyan ‘mondvacsinált’ angol és kint dolgozom a földeken. És templomi slágereket bömböltetek. Komolyan, mi jön még???

Ja várj, tudom! Alig öt nap múlva összeköltözöm egy pasival, egy autóba, kb. négy hónapra (már ha mindketten túléljük). Eddig ez tök jó ötletnek tűnt, most épp az úristennormálisvagyokén??? pánikroham közepén tartok. Nem azért, mert Á ne lenne tünci, vagy ne gondolnám azt, hogy biztonságban leszek mellette, hanem mert na. Épp elég felfogni, feldolgozni mindazt, ami most bennem végigmegy, ebből sem értek egy szót sem, nem hogy ezt most még kitegyem a műszerfalra: nézzed szépen, így kattan meg egy 32 éves nő a világ túlfelén! Hát nem tudom, lehet én a helyében most ülnék be a campervanba, padlógáz, aztán köd előttem, köd utánam…

Mondjuk meg kell hagyni, Á is érti a módját, hogy kell átcsalogatni egy nőt a Tasmán-tengeren túlra: a minap átküldött egy fotót egy óriási (igen, óriási…nem úgy, mint gyerekkoromban mondtam a körömnyiekre, ez ausztrál…szóval óriási) pókról, hogy ezzel ébredt, haladjak, foglalják az ágyban a helyemet…őszintén kíváncsi lennék rá, hogy ez milyen nőknél működik. (jó, tudom…az illető épp most ír erről egy posztot.)

Ezek azok a napok, amikor már nagyon nehéz NZ-re koncentrálni, miközben esz a bűntudat, nehogy azt higgye megcsalom. Sose! Ez SZERELEM! Csak körbenézek kicsit még egy-két országban…(na, ha otthon állna elő nekem valaki ezzel a dumával…főleg most, hogy már tudok lőni, szikével meg láncfűrésszel bánni, nem lenne egy életbiztosítás, az tuti!). A lényeg, hogy most kell nekem pár nap csend és nyugalom. El kell köszönnöm egy kis időre NZ-től és hangolódni AU-ra. Mivel ma kis csapatunk további egy fővel – megérkezett a Commonwealth újabb képviselője Wales-ből- gyarapodott, én úgy döntötrem, hogy inkább itthon maradok, míg a többiek túráznak (tudom, szerintetek gáz. Szerintem meg 9 hét jövés-menés után meg kell állni néha.). Élvezem a csöndet és a nyugit. Így most csak másik három emberrel kell itthon nyüzsizni, ami ebben a házban már drasztikusan kevésnek számít.

Egyébként most már sokkal jobban élvezem a farmerkedést, mint a hét elején, amikor félbénultan próbáltam megfejteni a szavakat, amelyből persze eddig kb. egyet sem használtam. Miután arra szántam két estét, hogy kigyűjtögettem ezeket, aztán megtanultam, a francia meg kikérdezte, másnap már sokkal könnyebb volt a dolgom. És a legjobb barátom a google fordító applikáció lett, hát ez van, igyekszik az ember lánya, ahogy csak tud.

image

A mai nap kedvenc instrukciója egyébként így hangzott:

– Orzi (ez lennék én), Te szedd össze a tobozokat és hozd fel a quaddal a házhoz!

– Jó, honnan?

– A nagy döglött szarvas mellett balról.

Hát ennyi. Fogtam magam, átvágtattam a quaddal a mocsáron (persze elakadtam…nemröhög!), aztán vettem egy balost szegény döglött bambi után kettővel és csináltam a dolgom. Így megy ez minálunk mostanság.

3 Responses to “Visszaszámlálás gőzerővel”

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

January 2021
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: