Petike vs. Batman

Úgy itt ragadtunk Hervey Bay-ben, mintha csak muszáj lenne. Pedig ez a hely több, mint fura! Addig oké, hogy itt van a szomszédban a Fraser Island, ami Unesco-s és ‘must see!’, ugye, de pl. arról nem szólt a National Geographic-os útikönyvünk, hogy amúgy ez a bálnanézés fővárosa és hülyegyerek, ha élőben akarsz 40 tonnás bálnákat látni, meg szabadíccsátokkiviliset játszani, akkor ezt tényleg muszáj látnod! Én mondjuk azt hittem, hogy olyan lesz, mint otthon a szolgáltatások: baromi sok pénz, aztán majd távcsővel úgy a távolban láthatunk némi vízcsobbanást, amire azt mondják majd, hogy na, ezvótaz örüjjé! De nem!

balna

Befizettük, megtaláltuk a legolcsóbb csomagot, aztán olyan bálna-murit láttunk, hogy majd’ bepisiltünk a gyönyörtől: kb. 10-15 bálna csinálta kint a tengeren a show-t, énekeltek, prüszköltek, elúsztak a hajónk alatt, mellett, dobálták ki magukat a vízből, integettek. Mi meg hüledeztünk, meg videóztunk, fényképeztünk…mármint azok, akiknek nem ilyenkor telik be a memóriája, ugye… Mert hogy egyikünk balf.sz (rendre összetöri a poharainkat, megfürdeti a másik iphone-ját kamillában, mindig elejt/felgyújt/bénázik valamit)… a másikunk meg bajszos (mondjuk mázli, hogy a másikunk, rém hülyén festenék bajusz-szakállal, na).

Ugyanezen balf.sz személlyel minden nyaraláson anyagi katasztrófa történik: hagyták már el a pénztárcámat a teljes útiköltséggel, futottunk ki a keretből a nyaralás 3. napján, aztán ettünk kb.napfényt egy hétig, most meg eltűnt két bank között az éterben másfél- két havi megélhetésem. Mindenki széttárja a karját és mutogatnak nekem nem létező tranzakciókat. Mondanám, hogy leszarom, de 1. baromi sokat dolgoztam ezért, három állásban, és nagyon sokáig, 2. én vagyok a lány, aki 4,5 éve minden kiadását vezeti és a boltban két cent különbséget is megfontol, 3. emiatt most nem csak én szívok, hanem Á is, mert így a trippünk egy jelentős részét le kell vágni…szóval, finoman mondva most nem őszinte a mosolyom. Á szerint persze ez is, mint minden az életben, meg fog oldódni.

napkelte
Én meg kőkemény harcos vagyok, akárcsak Petike, a megtépázott kakadu. Úgy kezdődött, hogy feküdtünk a parton, Petike meg megjelent, tele harci sérülésekkel, kopaszon. És magyarázott. Én halálfrászt kaptam tőle, mert mindenhová jött utánam, úgyhogy visongva szaladtam be a vízbe és kérleltem Á-t, hogy mentsen meg ettől a veszett fenevadtól. Erre micsinál Á? Hozott neki kenyérkét, kupakba töltött neki vizecskét, aztán elbeszélgettek az élet nagy dógairól, míg én a vízben sikongattam. Kiérkezvén a vízből ott várt Petike üzenete: egy neonzöld szarkupac a törcsimen… oké, Petike, értem a célzást!

Mi ugyan azt hittük, hogy szerencsétlen csak csajozni akart és rámozdult a szomszéd kakadu nőjére, ami nem okos dolog ugye, de amikor (5 nap fa alatt hesszelés után) ma irgalmatlan vérnyogásra lettünk figyelmesek napikézés közben, hát a vér is meghűlt bennem: fürtökben lógtak a denevérek… (fújfújfújfúúúúúúj!)

denever
Azóta tudom, hogy nincs lehetetelen! Ha Petikének ment megküzdeni ezekkel, akkor én is megoldok bármit! (de azért mondanám a számlaszámom, ahová utalhattok… )

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

April 2021
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: