Na akkor tisztázzunk valamit! 

Mivel eleinte úgy volt, hogy a kis bejegyzéseimet csak a család meg a barátok látják majd, így nem szorult magyarázatra, hogy ki O, vagy Á, vagy mi NZ, meg AU, illetve mi történik éppen, de mivel menet közben egy ilyen szép nagy családdá nőttük ki magunkat (ezúton is nagyon köszönöm a megosztásokat, lájkokat és ajánlásokat, folytassátok csak bátran!  )és a többségnek vélhetően fogalma sincs ezekről, így akkor most kezdjük a kályhától!

Tehát, magam ökör utoljára, de most mégis azzal kezdeném, hogy jómagam leszek, aki utazik és ír. O. vagyok, a barna (ezt inkább hagyjuk…) hajú lány majd a fényképeken (amennyiben más barna hajú lány is lesz rajtuk, akkor majd segítek a beazonosításban). Ma még kvázi fiatal (nem, de kit érdekel  :D), holnap megint egy kicsit öregebb, pont annyira, hogy kellően nagy baromságnak tűnjön nekiindulni.

Hogy hova? Hát NZ-re, értsd Új-Zéland. Igen, sajna (dehogy sajna!), NZ nem a sármos és piszokmenő Nagy Zénó nevű pasim, hanem New Zealand a maga teljes, őrületesen szexis valójában! NZ a SZERELMEM, és most épp összeköltözünk egy kis időre.

Mikor: Kb. két hét múlva, egészen pontosan 14 nap, 22 óra és 48 perc múlva már úton leszek…de ki számolja!?!?!

AU: a másik őrületesen izgalmas ország (Ausztrália), ami egy (2000 km-es) köpésre van csak NZ-től, ahol még épp ott lakik Katróca barátnőm és a vőlegénye, így eredetileg az volt a terv, hogy átmegyek kávézni egyet Sydney-be, mert az jó (legalábbis akik ittak már kávét Sydney-ben, ők ezt állították).

Á: történetünk eddigi legrejtélyesebb szereplője, aki véletlenül sem szeretne kilépni még ebből a kellemes homályból, ami személyét övezi. Ti amúgy pont egy hajszállal tudtok csak kevesebbet róla, mint én, de ami eddig adott, az annyi, hogy váltottunk már vagy 15 e-mailt és együtt kívánjuk egy lakóautóval (igeeeeen, tudom, tényleg azzal!!!!!!) körbeautózni AU-t, ami egy szolid 15 ezer km-es és 4 hónapos trip lenne terveink szerint. Nem, még nem találkoztunk, nem, még nem is láttam és nem, nem félek Á-tól, biztos vagyok benne, hogy nem fog kinyírni…jó, inkább úgy mondom, hogy lehet, hogy majd megetet néhány mérges kenguruval, ha már az idegeire megyek, de én tudok valamit, amivel minden férfiember idegeire nyugtatólag lehet hatni: főzök és sütök. Állítólag jól. Úgyhogy nem aggódom.

Mikor, mennyit és hol: passz. Először jön HK (Hong Kong), onnan néhány hónapra NZ, amit szeretnék körbeutazgatni, majd át AU-ra, ott lenyomni a körutat, aztán vissza NZ-re. Aztán…(de ezt még hagyjuk, ha már ez a néhány ‘kis’ tétel meglenne a listámon, én annnnnnnnnnyira boldog lennék, hogy még!)

Mi a célom: eljutni, megállni a lábamon egyedül a világ másik felén, megnézni annyi csodás helyet, amennyit csak lehetséges, nem felfalatni magam agresszív oposszumokkal, nem összerúgni a port a bevándorlási hivatalokkal vagy az őslakosokkal, hálám jeléül sütni azoknak, akik befogadnak egy kis Dobost, vagy egy kis ecklert, vagy egy kis akármi hazait és bebizonyítani, hogy ijesztően kevés pénzből is lehet őrületesen jót utazni (most még az ijesztő része dominál a sztorinak, de reméljük, az utóbbi lesz később hangsúlyos). Aztán írni erről…sokat…és remélhetőleg jókat .

Ennyi a lényeg, amit most első körbe tudni illik. Tehát van még kb. 2 hetem, ezer megoldani való feladatom, egy hatalmas gombóc a gyomrom helyén, rakat tervem meg útikönyvem, és elmondhatatlanul izgatott vagyok már!

Ja, és nagyon jól csuriztatok tegnap (abba ne hagyjátok még úgy két hétig, lécci!!!), sőt most már Á-nak is küldhetitek, egy lépéssel megint előrébb járunk (ezzel kapcsolatban majd elmesélem Nektek a turisták és az utazók közötti óriási különbséget…)

Hálám jeléül a mai (vigyázat, ez valami durván gyönyörű lesz!)

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

September 2020
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: