Murphy és a Nagy-korallzátony

A Nagy-korallzénél történt, Airlie Beachen, a tengerparti sétány közepén, miközben arany napsugarak cirógatták a lágyan fodrozó tengert és a pálmafák árnyékában bicikliztünk, hogy elhagyta a mondat a(z éppen sírásra görbülő) számat: Én haza akarok menni!

Ez olyan szinten lepett meg mind a kettőnket, hogy Á, aki amúgy vélhetően a világ egyik legtürelmesebb pasija, mondjuk, hogy nem túl szofisztikált stílusban elküldött az orvoshoz… mármint nem csak azért, mert elment az eszem, hanem mert a héten ami elromolhatott, az meg is tette: egészségi állapot, számítógép, hangulat, stb.

Én három hétig imitáltam doktorosat, mit sem törődve azzal, hogy amilyen doktor én vagyok, azzal nem kéne kuruzslósat játszani, pedig próbálkoztam kézrátétellel, porokkal, kamillával, miegymással, míg végül a fenti párbeszéd, meg az ausztrál egészségügybe való bepillantás lett a vége. Hát ennyi, tudni kell betegen is sznobnak lenni, érted, én Whitsunday-en megyek dokihoz, ahol még a névjegyükön is a szív alakú szigetecske van!

Mi tényleg eldöntöttük és akartuk is, hogy egy hetet most eltöltünk nyugiban a parton: O-nak lesz strandolás, napozás, (szörfösfiúk), Á-nak kocsi csinosítás, kamerázás, fényképezés. Helyette volt sztrájkoló laptop, 3 féle betegség (tudunk élni, na!), meg óriási kiábrándulás a világ egyik legnagyobb természeti csodájából. Persze, vélhetően a hiba bennünk van, de nem szeretjük, hogy a 74 mesés szigetet csak birka üzemmódban látogathatod szervezett utak keretében, hogy a tengerben nem lehet fürdeni a medúzák miatt, hogy a part tele van szeméttel (eldobált aksi, kutyaszar, műanyag poharak, stb.) és hogy a vízben meg jetskysek pöröghetnek kétszázzal.

furdes
Szóval a hangulati görbénk nem épp felfelé ívelt a héten, annak ellenére, hogy találtunk helyet, ahol ingyen lehet az utcán tölteni a cuccaidat, ill. van Bunnings is, ami meg ingyen wifit jelent. Már csak a meleg tus hiányzott a szentháromságunkhoz, így bepróbáltuk a couchsurfinget ozziéknál is.
Hogy finoman fogalmazzak, a pasi, aki elénk jött olyan szinten volt merev részeg, mintha ledugtak volna neki egy seprűnyelet. Vagy fel. Nemtom, de totál készen volt már este hatkor. Szavam se lehet, óriási buliba csöppentünk: a kiöregedett, 50 éves sörpocakos szörfös, a félindiai ‘főnök’, aki a 11. söre után indult dolgozni, a hippi szomszédasszony, három tíz év alatti kiskorú meg a hostunk. Vacsi (majd reggeli) gyanánt gyorsan megkínáltak sörrel minket (15 percenként eggyel, nem baj, ha még nem ittad meg az előzőt) és közben beszélgettek. Nemtom mondjuk kivel, mert mi kb egy büdös szót se értettünk a hostunkból. Mondjuk az megnyugtatott, hogy a szomszédai se. Igazi partykiller arcok voltunk és ezek után mi nem ültünk be a hostunk mögé a kocsiba, hogy elmenjünk vele pecázni, hanem inkább lefeküdtünk aludni.

Ebből persze nem sok lett, mert vagy üvöltött a tücctücc zene, vagy ordibáltak a vendégek, vagy madáretetőt farigcsáltak…igen, Down Underen hajnal 3-kor készítik őket, totál bekészülve, most már erre a titokra is fény derült!

Mivel mi ilyen uncsi sz.rfejek vagyunk, így a reggeli gyanánt felkínált második sör után sietősen leléptünk, pedig még a déli táncos-veretős bulira is meghívtak minket! Bezzeg mi meg folyton húzzuk a szánkat, de valahogy nem szerettem volna ott lenni, amikor a drogkommandó, gyámügy, feldühödött szomszédság ránk rúgja az ajtót, miközben a hostunk épp az asztalon fogyasztja a 43. sörét világítós parókában…

Hitünket Airlie Beachbe gyerekkori barátnőm (köszi, Lizikém!) közbenjárására előkerülő ozzi jegyespár adta vissza. Olyan fejedelmi lakomával (kenguru steak, tenger gyümölcsei, stb.) és olyan isteni puha ággyal és meleg tussal fogadtak, amit már csak a jófejségük überelt!
Szóval, kedves Daniel és Lauren, ezúton is nagyon köszönünk mindent és várunk Titeket jövőre Magyarországon. (remélhetőleg a gugli is így fordítja le Nektek és nem valami olyasmit ír ki, hogy megetetném az asszonyod három krokodillal!)
reggeli

Mi pedig most újra felfelé ívelő hangulati görbénkkel (kipihenve, meggyógyulva, újra tüncin) nekivágunk a sivatagnak!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

April 2021
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: