Mondjátok meg a Nagymamámnak…

…egyrészről, hogy nagyon szeretem, másrészről, hogy ma templomban voltam. Kétszer is!

Az úgy történt, hogy Susan, az új-zélandi barátnőm és családja, sok más kínaihoz hasonlóan mélyen vallásosak. A férjét is a templomi futóklubban ismerte meg (mint tudjuk baromság a futás, de íme ismét a példa, hogy hasznos!), így aztán ragaszkodott hozzá, hogy megnézzem, milyen itt egy mise. Nos, ami otthon nem ment harminkhmmm, akarom mondani jó pár év (25 az új 32, mióta mindenki annyinak néz – persze, mert ki az a hülye, aki ennyi idősen ezt műveli, ugye!?) alatt, az itt már a 3. napon.

Beültem, figyeltem, átjött az életérzés, 20 perc után már bőgtem, mintha fizetnének érte (???)…egy ausztrál pásztor tartotta a misét, végig poénkodta az egészet, mindenki kacarászott, bólogatott, totál vidám vasárnap… Volt projektoron kivetített biblia, gospell éneklés állati jó zenékkel, mindenki állva meg tapsolva énekelte a számokat (NZ-n eskü jelentkezem egy ilyen kórusba). Hát nem egy magyar katolikus mise, az biztos!

A zenei vezető egy amerikai néger nő volt, Destiny névvel, isteni humorral (együtt ebédeltünk a mise után, onnan tudom) és óriási szívvel! Pont, mint a filmekben! A beszéd után odajött hozzám a templom (értsd hotel díszterme/pub, itt nincs hely külön templomoknak, bérlik az ilyen helyeket- éjjel pub, nappal templom…) adminisztrátora, szívélyesen üdvözölt, aztán beszédbe elegyedtünk. Megkérdezte honnan jöttem (ez még ment), hova tartok (ez már összetettebb kérdés), és hogy mi a célom az úttal (2. mécsestörés). Biztos voltam benne, hogy totál hülyének fog nézni, hogy itt bőgök, meg lelkibékéről makorászok, meg find my way-ről, de aztán kiderült, hogy ő is jogász volt korábban, human rights területen, majd itt kötött ki és nagyon boldog.

Aztán megkérdezte, hogy imádkozhat-e értem. Gondoltam abból baj még sose volt, úgyhogy végül a kis magyar Osziii-ért imádkozott a kínai lány az ausztrál pásztor házaspár segítségével HK-ban…

Most mondjátok, hogy nem ez a világ egyik legvégletesebb helye!?

(Nem, továbbra sem tudok fényképeket feltölteni, higgyétek el, már minden módon, kábellel, géppel, stb. próbáltam. iPad4 vs O: rengeteg-null…attól tartok vennem kell egy új fényképezőt – meg megtanulnom fényképezni..addig is kis türelmet kérek még!)

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

April 2021
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: