Mindenkinek van egy álma

Á-nak gyümölcsfák vannak benne, nekem az ENSZ, Gozanak pedig egy turist agency. Meg egy lakás, ahova elköltözhetne a családjával és egy angol tanfolyam Sydney-ben. Azzal lenne jó angolja (mert itt Balin egy hónapra az angol tanfolyam kb. 200 dollár lenne kezdő szintnek, a haladó még drágább), aztán visszajönne és keresne egy jobb állást, amiből lenne több pénze és megnyitná az agency-t. Mert szereti Ő, amit csinál, csak a fizu nem a legjobb. Végül is átlagos, 130 dolláros havi fizuja van, de a feleségének is dolgoznia kell, merthogy van két szép lányuk.

A kopi luwak csészéje Balin 5 dollár. Magyarországon 25 ezer Ft körül van. Goza fizetése egy csésze kopi luwak Pesten.
kavebab
Goza nagyon jó ember. Szereti a feleségét, imádja a lányait. Tiszteli az isteneit, alázattal van a munkája iránt. Kedves velünk és örül mindennek, aminek mi is. Goza ma 10 órán át furikázta a hátsónkat. Elvitt minket színházba, ahol megnézhettük a tradicionális indonéz táncot a jó és a rossz küzdelméről. Azt nem tudtuk követni, hogy pontosan ki nyert, de a szumós pasit a sárkány elpicsázta, a majomnak meg 5 pasi játszott a farkával. Lassan semmin se lepődünk meg. Tradíció, na.

Aztán részt vehettünk egy frenetikus kávékóstolón, ahol jól megnéztük magunknak ezt a lusta oposszumszerű jószágot és ihattunk egy csészével a világhírű ‘macskaszar’ kávéból. A dög aludt, mert nappal piheni ki az éjszakai kavébab lejmolás fáradalmait. Mondjuk, gőzöm sincs, hogy ha csak kávébabot zabál, akkor hogy nem pörög egész nap. Erre a fejtörőmre a balinézeknek se volt válaszuk. Valaki esetleg? (a kopi luwakról bővebben itt: http://www.erdekesvilag.hu/a-vilag-legdragabb-kaveja-kopi-luwak/)

Megkértem Gozát, hogy ne a szokásos parasztvakítós helyen ebédeljünk, vigyen oda, ami helyi, cuki, finom. Így hát kikötöttünk a helyi tutiban, és én újra dobtam egy erőteljes lapáttal a boldog kövér kislány állapotomon. Mindegy, majd Wellyben lefutom. Legalábbis a boldog kövér kislány énem mindig ezzel nyugtatja magát, miközben két pofára tömi a mogyorós csirkét meg a mangó smoothie-t.

rizsterasz
Voltunk rizsteraszon is, aztán hosszas vívódás után elmentünk a majomerdőbe. Illetve megvettük a belépőt, bementünk, majd én azzal a lendülettel bemenekültem a mosdóba. A majmok ugyanis gusztustalan kis népség. Ezt eddig is tudtam, utáltam is mindig őket, de nem gondoltam, hogy még a kenguruknál is nagyobb parák. Ahogy kurkásznak, ugrálnak, meg felmásznak az emberre, az annyira ijesztő, hogy én inkább választottam egy bali public toilettet helyettük. Pedig aki járt már Ázsiában, vagy erre felé, az tudja, hogy miről beszélek. Általában dzsuvásak, vödörből mert vízzel tudod csak leöblíteni és még lábat sem lehet bennük mosni…legalábbis a felirat szerint.

Én nem is tudom, hogy ezek után mire számítsunk a túránk második napján. Mindenesetre lemegyek masszázsra, abból baj még sosem volt!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

April 2021
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: