Mert kell nekünk egy napszemüveg!

Ezzel a felkiáltással nyomott Á egy satuféket meg egy szolid U-turn-öt ott, ahol persze combomnyi vastag a záróvonal. Dehát nem igaz, hogy nem értem, hogy Down Underen napszemcsiből sosem elég! Atomkész szörfös hippicsákótól kiimádkoztunk kettőt 10 dolcsiért, csupán annyit kért, hogy vegyünk egy szörfdeszkát is hozzá 489 dodóért. Á zseniális angoljának köszönhetően napszemcsik jöttek, szörfdeszka egyelőre maradt (de érzem rajta, hogy ez a fajta önmegtartóztatás csak átmeneti!).

Mert Nimbinbe nem érkezhetünk meg rózsaszín (!!!) napszemcsi, lobogó loknik, buggyos-színes gatya és óriási LOVE-PEACE-SUNSHINE életérzés nélkül! Byron Bayből az utunk az erdő közepén lévő hippifalvára vezetett, ahol a fákat szivecskés motívumok díszítik és a szivárvány meg a fű az alap. Egyikből következik a másik, ha értitek mire gondolok. Itt még a helyi zsaru is tolja a kapitányság előtt, mert hogy itt legális a természet szeretete. Én persze szanaszét paráztam magam, hogy milyen kész arcok vannak mindenhol, meg hogy vajon elmosogatják-e rendesen a söröspoharakat a ‘kávézókban’, Á meg csak röhögött rajtam: nehéz a hippiélet egy jogásszal, na… állítólag még lazulnom kell. Fogalmam sincs mire érti ezt…

au_bolt

Hiszen már van napszemcsink, buggyosgatyánk (mármint nekem), szivárvány a szívünkben meg napsütés odakint! És a legnagyobb stresszforrásunk a hol tudunk pisilni? kérdéskörbe tartozik. Ebben a totál laza országban képesek ugyanis az emberiség elleni legnagyobb vétséget elkövetni: délután 4 és 6 között bezárják a nyilvános wc-ket. NZ csodásan tiszta, mindig nyitva lévő, mindig jól felszerelt (wc papír, kéztörlő, szappan, egyebek) budijai után nekem kultúrsokk az,  ami itt folyik. Mégis mit gondolnak ezek, hogy délután négy után nem szólít már a természet?!? Á persze ezen se görcsöl túl sokat, fiúból van, ugye,  de campervanos kislányként engem a budikon lévő lakat időnként kihoz a sodromból. Szóval, jó tanácsom az ide készülőknek: Tena Lady, bili, vagy ne campervanozz, hanem lakjál szállodákban (uncsi…)!

És hogy mi kell még ahhoz, hogy tartani tudd a borzalmasan csoró költségvetésed?

  1. Széles mosoly és padlógáz, amikor be- és kihajtasz egy kempingből, ahol eszed ágában sincs fizetni, ellenben tusolsz melegvízben, feltöltöd az elektromos kütyüjeid és főzöl-mosogatsz. Á azt mondta, gyakoroljam a pléhpofát, jól jöhet még bármelyik határon, ha épp új bizniszbe akarnék fogni…
  2. Tudj teljesen kussban maradni esténként, hogy ne nagyon hívd fel magadra a rendőrök figyelmét, mivel utcán autóban aludni elvileg nem annyira lehet. Elvileg. Mi nézzük a ‘no overnight’ táblákat, amúgy meg leparkolunk és lapítunk, mint az a bizonyos a fűben. Egészen addig, míg valami totálisan agyament baromságon egyikünk (lehet tippelni melyikünk) el nem kezd hangosan vinnyogni az ágyban…másikunk meg ezen kezd el röhögni. Aztán persze ezt is csak addig csináljuk majd, míg a közterületes meg nem b.sz minket ezer dolcsira…na, majd utána vihorásszál, aranyom!
  3. Barátkozz össze a gondolattal, hogy a meleg tus az ajándék! Meg a konnektorok (amiken a kütyüket töltjük fel), meg a wifi. Igen, a wifi még mindig a Maslow piramisom alján szerepel, bár már kezdek lejönni a szerről, mióta bebizonyosodott, hogy az ozzik a nyitva lévő public toaleteknél jobban mar csak az internettel smucigoskodnak. Így aztán az elmúlt három hétben a legjobb barátom az itteni Burger King (Hungry Jack’s) és a Caltex benzinkút lett, ahol időnként free wifit érek.
  4. Légy kreatív! A túra végén kiadhatnék egy campervanos szakácskönyvet, az már tuti, olyan kajákat alkotok, amik a földön nem léteztek eddig és eszed ágában se lenne otthon megenni, de itt maga a mennyei manna. Röviden és tömören jellemezve Á az első neki készített reggelimre csak annyit kérdezett: “Mi ez a szar, amit eszünk?” Azóta persze belátta, hogy jobban jár, ha úgy csinál, mint aki élvezi is, amit kap, úgyhogy már meg sem lepődik, ha elé teszem a spenótos-vegemite-os (sós élesztőkrém)-kagylós kenyeret ebédre.

You know, hát ez az igazi campervanos életérzés!

10668861_1522266087990926_4933732827617075646_o

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

October 2020
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: