Kiwi férjem úgy fest már nem lesz…

Oliverrel való kapcsolatunk lassan négy hónapra nyúlik vissza. Úgy kezdődött, hogy Olivernek van a legtüncibb mütyürboltja egész Wellyben. Meseszép ékszerek, egyedi kézműves lakberendezési dolgok, meg bűbájos sálak. Így hát heti háromszor biztos beevett a fene a boltjába, nyálcsorgatni.

Még boldogabb voltam, mikor kiderült, hogy Oliver munkaerőt keres. Bementem Hozzá kérni egy email címet, hogy elküldhessem a CV-m Neki, de olyanja nem volt (???). Így aztán másnap Zsitit kértem meg, hogy nyomtasson nekem CV-t és dobja már be Neki. Mikor Zsiti bement, Oliver nézett rá nagy szemekkel, hogy dehát ő így látatlanba nem adhat nekem munkát, nekem is be kellene majd mennem, próbanapra. Zsiti próbálta ugyan elmagyarázni, hogy értjük a rendszert, nyilván ez csak a CV-m, majd hívjon fel, ha tetszik neki, és bemegyek. De Olivert ezen a ponton elvesztettük…csak nézett a CV-mre és Zsitire felváltva és totális kétségbeeséssel az arcán motyogta, hogy Ő most nem tudja, hogy mit kéne tennie. Mondanom sem kell, azóta sincs eladója, így Oliver szerencsétlenkedik bent továbbra is.

Épp így volt ez tegnap is, amikor Zsiti úgy ébredt, hogy Ő biza ma megkéri a kezemet (nem kéne hagynom, hogy ennyi almaecet cidert igyon a vesekövére, mert úgy fest, elég meredek ötletei lesznek tőle…). Miközben én hajnal 4-ig forgolódtam és kattogtam (megesik), végül úgy döntöttem, beveszek egy fél altatót. Két éve rohadt a neszeszerembe, gondoltam ettől csak elalszom végre. Sikerült is, reggel arra eszméltem, hogy Zsiti csinibe vágja magát, borotválkozik, pörög ezerrel. Félkómásan gondoltam is magamban, minek ez a nagy felhajtás, oké, hogy a kiwi Parlamentet visz el megnézni (mondván, hogy minden ilyenért odavagyok), de akkor most nekem is fel kéne kelnem és hajat mosni?!?

Welly szívében

Welly szíveben

Arra jutottam, hogy a pörgést meghagyom Zsitinek, és gyökkettővel kivonszoltam magam a fürdőbe, hogy megmossam a hajam (eddig ez a trükk mindig bevált). Mégiscsak Parlament! Míg én egy leszanált csiga tempójával készülődtem, Zsiti meghekkelte a blogomat (egyszer adok meg belépő kódot egy pasinak, máris ez lesz…), és betért Oliverhez, hogy megvegye a gyűrűt.

A következő beszélgetés zajlott le:

-A kirakatban lévő köves gyűrűt szeretném megnézni. Az S-es méretűt.

– Szerintem az M-es lesz jó neked!

– ??? Nem nekem lesz. A barátnőmnek veszem.

– Aha. Hogyne.

Ezek után Zsiti nem akarta felpóbálni a gyűrűmet…Én akkor már húsz perce vártam a megbeszélt helyen, társaságom is akadt egy magában beszélő és zokogó-röhögő csöves képében. Jó volt a buli, na. Nem értettem ugyan, hogy ha a Parlament balra van, akkor mi miért tartunk totál ellenkező irányba, de Zsiti magyarázott valami ismerőséről, aki ott vesz fel minket…aztán egyszer csak kilyukadtunk a Te Papánál, annál a múzeumnál, ahol nyolc hónapja egy kvázi véletlen folytán találkoztunk.

Zsiti magyarázott nekem, hogy ez micsoda egy sorsfordító pillanat volt az életében, és hogy így meg úgy milyen jó is nekünk, de addigra engem már berántott a free wifi. Ismer, tudja, hogy ilyenkor világ kizár, marad O. meg az internet, így csak annyit mondott: “Átállítottam valamit a blogodon, nézd már meg, hogy jó lesz-e!?”

A többit tudjátok (aki lemaradt volna, az nézze meg a fb oldalt, vagy kattintson az ‘ask me’ menüpontra!). Én csak vihorásztam zavaromban, meg hüledeztem, aztán eszembe jutott, hogy erre azért nem árt válaszolni:

– Most erre válaszolnom kéne?

– Hát, nem egy rossz ötlet!

– Jaaaaa, télleg. IGEN!….de most akkor nem megyünk a Parlamentbe?!

Amit a képen láthatunk: egy lányt, akire ráférne már egy alapos fodrászkodás (aztán ezt is el akarja valaki venni…), meg a Te Papa orange-almond tortájat, ami sokkhatásra kiváló

Nem mentünk. Mint ahogy munkát sem adott, ahogy azt az első találkozásunk ürügyéül mondogatta. És még csak nem is kiwi, bár azzal csitítgat, hogy fél szegedi-fél maori…Azt gondolom, kevés nagyobb lámaság van a világ végén összeszedni egy magyar vőlegényt, de mindegy, most már megtartom. Elvégre mindig jól jön egy online marketinges a családba, habár a kis akciója nem hogy nem hozott lájkokat a blogomnak, de azóta minimum három férfi olvasóm leiratkozott…

2 Responses to “Kiwi férjem úgy fest már nem lesz…”

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

April 2021
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: