Kámon bébi lájt má fájör!

Őszintén nagyon vágytam rá, hogy kimozduljak egy kicsit a ‘bush’-ba (itt minden bush, ami nem város) végre, mégiscsak az az igazi NZ szerintem! Így aztán amikor a hostunk felvetette, hogy mi lenne, ha az argentin pár, a francia fiú meg jómagam elmennénk túrázni egy mesés erdőbe, ahol igazi forróvizű forrásban mártózhatnánk a semmi közepén, hát gondoltam, jeeeee, béjb, fájnöli!

Valójában az sem zökkentett ki az örömködésből, hogy nem vagyok egy nomád asszonyság, utoljára két éve sátraztam, azt is nyáron, szerintem csak azok kempingeznek télen, akiknek elmentek otthonról (na, ez stimmelt, ezért sátraztunk mi is!). Mert könyörgöm, miért jó a fagyos földön aludni 100 réteg ruhában, hálózsákban egy sátorban egy erdő közepén???

Á ugyan finoman próbált rá utalni, hogy f.ssá fogok fagyni, de gondoltam no worries, tudja ez az erdővédő jóember, hogy minek tesz ki minket! (Ő tudta…mi nem…) Úgyhogy széles vigyorral a képemen vágtam bele, sütött a nap, mesés időnk volt, és a terepjáró csotrogányba is sikerült mind a négyünket az összes felszereléssel együtt bepaszírozni, ami már önmagában is felért egy attrakcióval.

image

Oh, mondom mi baj érhet, kajánk van, jókedv van, elraktam az összes túlélő felszerelést, amit a főhadnagy úrtól, a barátaimtól, vagy a kistestvéremtől kaptam (értsd: só, fertőtlenítők, melegentartó zsák, elsősegély készlet, tűzcsiholó, fejlámpa, kanálgép, multifunkciósbizbasz, stb.), csupán 3 óra kényelmes sétálgatás (első átb.szás, öt óra volt és a kiwi ‘flat’ is pont annyira jelent laposat, mint a skandinávoknál= masszív hegymenet), forróvizű forrás, csillagos ég, full romantika, adjad neki!

Soha többé nem hiszem el egy kiwinek se, ha azt mondja egyszerű! Ezek vademberek, ami nekik egyszerű, abba én százharmincötször halok bele, alaphangon. Jó, mert én plötyi vagyok…más mondjuk csak négyszer…de akkoris!

A táj valóban eszméletlen gyönyörű volt, a szemem meg az agyam alig győzte feldolgozni, bár minden idegsejtem ‘stay alive’ üzemmódba kapcsolt a 475. rohadék kis domb után. Elfelejtettük leegyeztetni, hogy az argentinok hétvégente Patagóniát másznak, meg inka utakat…én meg max a Gellért-hegyet, azt is három órás megállókkal…

image

Mindegy, hála Alexnek én is végig tudtam csinálni (bocs az ősnacionalistáktól, én ezennel megbocsátottam neki azt is, hogy Versailles-ból jött), nála nyugodtabb, türelmesebb pasival én még nem találkoztam. Ráadásul baromi intelligens is, úgyhogy szellemileg is nagyon jó útitársnak bizonyult! Kb. 20 perccel az argentinok után mi is befutottunk, és örömmel nyugtáztuk, hogy vasárnap éjszaka (télen!), senki nem akar osztozni velünk az élményben (cöhh, micsoda egy puhány népség!), úgyhogy miénk volt mindkét medence, a folyó, és a határtalan béke! Minden tökéletes volt, talán csak egy üveg pálinka hiányzott a teljes boldogságomhoz…illetve plusz 15 fok éjszaka.

Alex-szel ronggyáfagyó versenyt tartottunk a sátorban: hol ő nem tudott aludni attól, ahogy én reszketek, hol én nem tőle. Úgyhogy egy megoldás maradt: kikászálódtam a sátorból és nekivágtam a medencéknek. Mondanom sem kell, hogy a fejlámpámban az elem ebben a katartikus pillanatban intett búcsút, úgyhogy ott ültem a korom sötétben egymagam a semmi közepén, de legalább melegben. Gondoltam vagy a fagyhalál, vagy ez…persze beugrott ismét, hogy ki és miként fog mindjárt kinyírni, de azzal nyugtattam magam, hogy még a pszichopaták sem olyan idióták, hogy télen felmásszanak ide csak azért, hogy engem eltegyenek láb alól…

 image

Igazam volt, túléltem a hideget is, baromi ügyesen meggyújtottam és felügyeltem a tüzet (miközben a fenti nótát üvöltöttük kappanhangon, négyen, három akcentussal), boldogan majszoltam a porkrumplipüré-babkonzerv vacsinkat is, és felcipeltem a hátamon egy fél házat…Cserébe olyan élménnyel gazdagodtam megint, ami egész életemben elkísér majd! (Deakkorsesosetöbbettélensátrazás!!!)

Még több kép a fb-on!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

February 2021
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: