Furcsa hétköznapok, tipikus hétvégék

Ha már a hétköznapjaimnak semmi köze a régi életem valóságához, legalább a hétvégéimnek legyen!

Vasárnap, piacolás után egy pillanatra úgy éreztem, mintha megint otthon lennék…már három hete egy helyben vagyok, két hete dolgozom. Van hova hazamennem, van munkahelyem, barátokra kezdek lelni és piacolunk vasárnaponként Zsitivel. Pénteken táncolunk, szombaton kirándulunk. Közben jókat eszünk, alszom és olvasok, beszélgetünk és megváltjuk a világot. Csak egy másikat, mint eddig.

kirandulas

Egy új köntösbe ültetett régi élet ez: ugyanazok a dolgok tesznek boldoggá, ugyanaz a minőségi élet mércéje, csak nem Pesten, hanem Wellyben. Nem a Duna-parton sétálok, hanem a Waterfronton. Nem a saját macskámat simogatom, hanem másokét nyüstölöm. Nem Kecsón piacozok apukámmal, hanem a Willis Streeten az élettársammal. Nem a vezérigazgató kér számon/borul ki, hanem a Chef. És nem az ezeréves barátaimmal kávézgatok, hanem az újakkal. Nem az utca jobb oldalán ugrabugrálok, hanem a balon (mondjuk ezen is pont ugyanolyan idétlenül fest).

Az állandóság nosztalgiája keveredik az újdonsággal.

A jó hír, hogy csak hétfőtől péntekig kell dolgoznom, így a hétvégéim szabadok. A rossz hír, hogy hétközben olyan vagyok, mint akit agyonvertek: 10-11 óra meló után lisztes pizsigatyában letámolygok Zsitihez a föld alá, aztán meg hazakúszok aludni. Gyakorlatilag olyan k.o. vagyok, mint aki full be van állva…tudatmódosítókra nem kell költenem, bárkinek ajánlom helyettük a Chef-et…

Egyébként megtudtam a titkot, hogy miért cseszeget, de titkosítottuk a beszélgetést 70 évre egy sör mellett, szóval érjétek be a fotóval, amelyen újdonsült öribari terroristámmal pózolgatunk.

chef

És ma már olyan kis tünci volt: “Az emberek egytől tízig vannak. Egy a legrosszabb, tíz a legjobb. Te nem a legrosszabb vagy! Inkább valahova a kettes szintre tennélek…”

Mondja bárki, hogy nem érnek sikerélmények…!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

October 2020
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: