Edith Piaf és Mr. Muscle

‘Mi urak vagyunk, mert nálunk doktor takarít!’ – mondogatta apukám, miután lediplomáztam.

Itt is urak vannak, mert most itt is doktor takarít, és itt is ingyé, ugye. Jó, nem, szállásom és vacsorám van cserébe. Ez a hely egyébként tünci, mert tisztaság van, mindenki nagyon kedves, roskadásig van szépirodalommal a polc (én már csak tudom, két napig portalanítottam, és minden második könyvnél felsikítottam, hogy ezt is el akarom olvasni!, meg ezt is!, meg amazt is!, nem csoda, ha két napig tartott a művelet…), és a Golden Bayben vagyunk, ami (állítólag) őrületesen menő hely.

Golden Bay

Golden Bay

A hiba bizonyára az én készülékemben van. Valahogy most mégsem jó. Egy kicsit semmise.

Mert nem jó, hogy a baba épp fogzik és 24-ből 18 órát bőg. Nem jó, hogy nem adnak elég munkát, aztán meg én érezzem cikinek, hogy ‘élősködöm’. Nem jó, hogy fél kilenckor este már aludni kell (banyek, nagyanyámnál ehhez képest, mint a londoni Sohoban péntek éjjel!). Nem jó, hogy nem adnak reggelit meg ebédet, mert két napja eszem vajaskenyeret (ja várj, azt nem, vajat nem eszünk, lekvárosat, és így is napi 2-3 ezerbe kerül a kajám…tudom, nem kéne átváltanom, dehát magyar forintból próbálok fennmaradni a felszínen). Nem jó, hogy látom, ahogy rendeződnek át a baráti kapcsolataim (igen, Te, akinek annyira a legjobb barátja voltam, sosem érsz rá, mert jajjdepörögsz, Te meg azzal ütöd le, hogy ‘úgysemérted mi folyik itthon, mi se azt, mi van most Veled’, a harmadikkal meg f.szsag miatt nem beszélünk. A többi meg csak szimplán nem ír, mert hát ‘úgyis olvaslak!’). És még csak 6 hete jöttem el…ez normális???

És az sem jó, ha Te, aki a legjobban megbántottál, belájkolod az oldalam, vagy Te, aki azt ígérted, hogy jössz utánam (és persze nem), megkérdezed, hogy nem sz.r-e egyedül utazgatni, vagy hogy Te meg lájkolgatod a képeimet, de amúgy nem beszélünk, mert  neked az rossz, mert annyira szeretsz. Jahogyúgy. Nem, ezek nem annyira jók így 18 ezer km-ről. Tudom én, az én döntésem volt, az otthoniak szerint nekem nem lehet/illik/szabad szar kedvűnek lennem, mert hát ‘ez volt a nagy álmod!’, ‘meg hát ezt akartad!’, ill. ‘olyan szép helyeken jársz, nem lehetsz szomorú!’.

Vízesés a semmiből

Vízesés a semmiből

Ja, akkor nem. (Ezúton kérdezném a terapeutámat, hogy most akkor én annyira defektes vagyok, hogy nekifutásból induljak is a tengernek, vagy azért még a normális emberek csoportjába tartozom?)

Egyébként jól vagyok, de Uncsifalváról a.s.a.p. távozásra szólítottam fel magam és hát a jó hír, hogy úgy néz ki, olyan meggyőzően reszkettem Alex mellett a sátorban, hogy úgy döntött, ezt a 4 hetet velem kívánja abszolválni és utánam jön a Déli-Szigetre! És ez borzalmasan ugrabugrajóhír, mert 1) Alexet imádjuk, 2) csudajó lesz Vele utazgatni, 3) és mivel úgy döntött, hogy campervan-östül jön le, így totál edzett leszek erre az életmódra, mire átérek Á-hoz. Úgyhogy a szememben most Alex a hős, aki campervanján kiment innen kedden reggel engem, aztán irány a Ferenc József Gleccser (és ezt azután döntötte el szabad akaratából, hogy túráztunk már együtt! Ezt a fiút még egyszer kitüntetik az áldott türelméért, az biztos! Már ha túléli ezt a négy hetet…)

Továbbá holnap kirándulni megyünk az arany homokos tengerpartra. Valamint Edith Piaf szólt ma sütőpucolás közben. És ma megkaptam a család ütött-kopott fekete montiját, Blacky-t (ehh, ugye nem kell magyaráznom, miért nem a kreatív üzletágban dolgozom…) és nekivágtam a legközelebbi beachnek. Sikerült néhány jól körvonalazható birtoksértést elkövetnem, de mivel egy árva lélekkel sem találkoztam, nem csináltam belőle nagy ügyet. Továbbá ismét bekapcsolt a túlélő üzemmódom, megint sikerült kitűznöm valami olyan agyament célt magam elé, amihez képest az, hogy leléceltem NZ-re, kispiskóta…dehát ismertek: kicsire nem adok!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

January 2021
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: