De tényleg, Te nem szégyelled magad???

Kérdezte a kolléganőm, miközben adtam át neki az anyagaimat és NZ-ről faggatott. 1,23 másodperc alatt lepörgött szemeim előtt az elmúlt két évem:

2012 augusztusa óta szervezem ezt az utat. Mondjuk az első félév után nyomtunk egy meredek restart-ot az életemben, de aztán újrapakoltam a rendszert, és végül 8 hónap masszív pörgés következett. Olyan 300 e-mailnél, megszámlálhatatlan órányi chatelésnél és jó néhány skype-nál tartok, összespanoltam (értsd: napi kapcsolatban vagyok féléve már) min. 15-20 vadidegen emberrel, akik a szállás és kenyéradóim lesznek, elolvastam kb. 5-6 blog több évnyi termését, bevállaltam számos couchsurfert a jó referencia érdekében, heti 6 óra angolt nyomattam fél évig, és még sorolhatnám…

Az életemet 5 doboz-8 zsákban lepasszoltam egy garázsba, minden ügyintézni valót átadtam a barátoknak és az ügyvédemnek. Végigbújtam a magyar és az új-zélandi különböző hatóságok (NAV, OEP, Okmányiroda, Immigration, biztosító társaságok) összes apróbetűs szirsz.rát, nem voltam szabin 8 hónapja. Amikor más moziba ment, körömlakkot vett, vagy csinos rucit, akkor én NZ-re gyűjtöttem. Amikor más aludt szombat reggel, én tanítottam. Amikor más otthon tévézett, én éjjelente sütöttem.

Elvégeztem egy cukrászsulit, hogy legyen egy értelmes szakmám (a másik 4 mellé, dehát ugye kinek kellene egy magyar jogász külföldön?). Jelentőset invesztáltam az angol tudásomba és abba, hogy lelkileg bírjam ezt majd…Tudomásul vettem, hogy az elmúlt fél évben a ‘piaci értékem’ erősen a mínusz felé tendált (mégis ki kezdene egy olyan nővel, aki X nap múlva elhúz a világ másik felére Y időre??)

Kiléptem a munkahelyemről és rendeztem Piros sorsát…és akkor a hajszínemről ne is beszéljünk! Lecseréltem a kisruháim bakancsra meg soft shell-re és a kistáskákat hátizsákra. Az utazásom zömét egyedül fogom abszolválni, pedig én is láttam a Taken c. filmet (még egyszer valaki ezzel kíván példálózni, hókonnyomom! Nem viccelek!).

Én nem kilépek, én nekifutásból kiugrom a komfortzónámból. Szóval, néztem a kolleginára, aztán arra jutottam, hogy nem. Cseppet sem szégyellem magam. Előtted is ott a lehetőség, csináld!

(az alábbi videó a no comment kategóriába tartozik…

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

October 2020
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: