De mihez kezdünk 12 kiscsirkével?

Nimbin után visszatértünk a beachre: a Gold Coast felé vettük az irányt. AU Siófokja pont annyira hozott minket lázba, mint Mo. Siófokja szokott: örültünk a napsütésnek és a viszonylagos melegnek, amúgy meg baromira nem vagyunk oda az ilyen túl populáris helyekért. Én lassan már olyan leszek, mint anno a Francia volt: ahol tömeg van, meg ami szerepel az útikönyvünkbe, azt én lehetőség szerint kerülném. Ennek ellenére megagiga boldogsággal terültem el a Surfers Paradise sárga homokos strandján és adtam át magam a semmittevős-nyaralós életérzésnek két napra. De még mindig nem fürödtem a nagy sósban!

Három hónap szigetlét után már kezd kicsit nevetséges lenni ez: tenger és óceán mindenhol, én meg még mindig kapucnis pulcsiban közlekedek és hosszú pizsiben alszunk, paplan alatt…úgyhogy felhagyhattok az AU-ban mindig meleg van és tele van kígyókkal/pókokkal/krokodilokkal sztereotípiákkal! Lesz ugyan ebből mind, csak még mindig nem vagyunk eléggé északon. Legalábbis Á ezzel hiteget engem…

brisbane

Történtek velünk jó dolgok is a héten: az egyik Brisbane. Kb. semmit nem tudtunk erről a városról ideérkeztünk előtt azon túl, hogy egy nagyon kedves pár beenged minket a fürdőszobájába és moshatunk is náluk. Mivel a meleg tus/wc/konnektor szentháromság körül forog az életünk, így az ilyen jellegű felajánlások egy lottó négyesnek felelnek meg. Igyekszünk ugyan kinti magyarokkal nem nagyon találkozni, mert hát angolozni jöttünk ide, vagy mifene, de sikerült kifognunk Brisbane vélhetően legjobb fej családját: amellett, hogy ők főzik a Keleti-part legjobb kávéját, a browniejukról már nem is beszélve, egyből megvolt a közös hullámhossz! Á-ra azonnal lecsapott Samu és Bruno, így a kalózcsapat háromfősre duzzadt, amíg mi megvitattuk a hortobágyi palacsinta és a jó kávé rejtelmeit.

A városba egyébként totálisan belezúgtunk: őrületes vagyont érő (30 dodó/db) biciklijeinkkel térképeztük fel a belvárost, ami a Brisbane-folyó partján terül el és egyszerre felhőkarcolókkal teli nagyváros és mégis családias kisközség. Ez a város sem lóg ki az ozzie életérzésből: van itt nyilvános medence a város kellős közepén, sziklamászós fal BBQ helyekkel, homokos mű-beach (ha már igazi nincs), igazi hippi piacok isteni kajákkal meg göncökkel, valamint ‘Feel Good!’ felkiáltással teli táblák mindenhol. És mi így is teszünk!

Csak az elköszönés része nehéz nekem mindig, ha olyan emberekkel találkozom, akik belopták magukat a szívembe. Én ilyenkor némán hüppögök kicsit, hiszen sosem tudom, hogy látom-e ezeket az embereket még valaha (Á persze csak néz rám kérdőn, hogy most meg mé’ kell pityeregni!?). Hihetetlen milyen gyorsan elkezd az ember kötődni dolgokhoz, helyekhez, személyekhez, akiket megszeret. Sétálgatván a vasárnap délutáni napsütésben az volt az érzésem, mintha kicsit a régi, boldog otthoni életem élném, amikor vasárnaponként kirándulni jártunk vagy Budapest utcáin andalogtunk a tavaszi melegben. Ilyen lett nekem Brisbane is, mint egy kedves, pesti vasárnap délután…

feel_good

Á-val való együttélésünk 26 nap 0-24 után is még zökkenőmentes, megtanultuk egymást kezelni: aki sz.rfej, az éhes/kávé kell neki. Minden nap kell egy ‘napike’ (=délutáni szundi)! Nem kell sietni…soha…sehovase…, ha meg kellett volna, már úgyis mindegy. O-nak kell net minimum kétnaponta. Különben elviselhetetlenebb lesz, mint egy csapat menstruáló börtönőr Kalocsán. Egyikünk állandó pakol, másikunk azt hiszi átlátja a káoszt (nem.). Már beletörődtem, hogy az otthonunk időnként maga a Bermuda-háromszög: néha benyel dolgokat, amiket aztán hetekig/hónapokig nem találunk. Most épp 12 tojás tűnt el. Gőzünk sincs hol lehet, már mindent átnéztünk, még az Á ágyának végében lévő magic cornert (értsd: totális káoszt) is felszámoltuk (fél napra), de semmi. Igazából lesz.rnánk, csak azon filóztunk, vajon mit fogunk kezdeni 12 kiscsirkével, ha kikelnek az Ulurunál?!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

October 2020
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: