Barátkozz honvédekkel, mert az jó!

Ádámot alig két hete ismerem ugyan, de volt olyan kedves, hogy ma elhalmozott egy rakás roppant praktikus ajándékkal. Mert Ádám a praktikus dolgok híve, mégiscsak katona. Mit katona? Főhadnagy! Sőt, tanít! Olyan okos, hogy a róla készült interjút guglival kell olvasnom, hogy megértsem. Nem viccelek!

Így aztán Ádám ma az alábbi túlélő pakkal lepett meg, hozzá egy szolid 40 perces ‘mit mire kell használni’ és mit csináljak, ha elrabolnak előadással. (ha a dolgok megnevezését és funkcióját nem 100%-osan adom vissza, Ádám, az nem a Te hibád, én kérek elnézést, pedig baromira próbáltam mindent memorizálni!!!)

A Briósban ültünk, Ő pakolta ki az asztalra a dolgokat és magyarázott, én meg csak pislogtam, hogy egyáltalán ilyen dolgok léteznek. A pincérnőkkel együtt, akik vélhetően szintén nem láttak még ebben a kis bisztróban túlélési útmutatót, vagy háló-ágyat, vagy érszorítót…

És hogy miket kaptam? Nos, egy túlélési kézikönyvet, amit még 2 hét alatt be kell magolnom, mint látjuk, nem vastag
Aztán egy kajás csomagot, benne rengeteg sóval (mert az fontos!), cukorral, almaízű italporral (azért micsoda luxus megy katonáéknál, nemám csak a víz magában, vágod! limcsiznek…), szalvétával, gyufával, tűzcsiholóval stb.

A második pakk az EÜ-pakk (ez a kedvencem!!!), benne mindenféle fertőtlenítő izével, alkoholos kendővel, víz zselével (vajon ez volt a neve?) égési sérülésekre, kullancs kiszedő csipesszel, sebtapasszal, meg érszorítóval (ÉRSZORÍTÓVAL, érted!?!? Megnyugodtam, Á., a leendő élettársam már nem fog elpusztulni a sivatag közepén valami mocskos kígyóharapástól, mert úgy elszorítom az ereit, hogy még!!!). Ja, meg van benne túlélőskabát is (az a fém színű izé, amibe betakarod magad, hogy ne hűlj ki olyan gyorsan!)

Aztán kaptam egy adag kötelet is (kérdés, hogy ezt majd Á.,vagy én akarjuk-e hamarabb használni, ha már egymás agyára megyünk néhány hónap után… :P) és egy ágyat. Hálóból. Olyan ágy, hogy (eleve nézd már meg mekkora!!! – bal szélső zöld izé) halászni is lehet vele, majd ha telezabálod magad a kifogott zsákmányból, akkor kifüggeszted és kipihened a kajakómát!

Ezek a honvédek rém praktikusak, komolyan! Most törhetem a fejem, hogy mit adjak Ádámnak cserébe…
Nem vagyok benne biztos, hogy Ő hasonlóan hasznát tudná venni az én kedvenc habverőmnek…

Ádám, ezúton is nagyon köszönöm!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

September 2020
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: