Ásó, kapa, nagy kaland!

Ma velük pörögtem legtöbbet, ugyanis megkezdtem az első önkénteskedős napomat. Kicsit izgultam, mint az első nap az új munkahelyeken szokás, ennek örömére ismét belobbant a torkom, és kiütött a nátha. Tudom azt is, hogy miért izgultam (új hely, menni fog-e, mit kell csinálni majd, kedvelem-e őket, mit csinálok, ha nem, hova megyek, stb…), tudom azt is, hogy mit nem mondtam ki és kinek (de se kedvem, se energiám, úgyis hiába…próbálom az elengedés meg a megbocsátás művészetét gyakorolni inkább – egyelőre elég sikertelenül, mint látjuk).

Na, de a lényeg, hogy Potteréknél 5×5 órát kell hetente segítenem, cserébe azt eszem-iszom és annyit, ahogy kedvem tartja. Van egy takaros kis szobám, az ágyamban ágymelegítővel (Isten áldja a feltalálóját!), meg kaptam egy kisautót, szintén szabad randalírozásra. Miután felporszívóztam Ty szanaszét hagyott szőreit (mennyiségileg egy palotapincsi kijött volna belőle), elkezdtem tenni-venni a kertben, úgyhogy végül megnyertem a kertimunka részleget: avart söprögettem, gereblyéztem, hordtam egy kupacba.

A szókincsem ma is bővült a gereblye, ásó, talicska, kertislag, stb. kifejezésekkel, nem is tudom, hogy létezhettem ezek nélkül idáig! 22 fok volt, ragyogó napsütéssel és két eltévedt záporral, akik 3-4 perc után belátták, hogy itt nem kéne rontani a levegőt és gyorsan továbbálltak. A rádióból üvöltöttek a kedvenc számaim (jó, SP meg Vad Fruttik nem volt, de a többi igen), melegítette a hátam a nap, én meg danolászva sepertem a gumicsizmámban (igen, végleg beszippantott a rendszer, én is érzékelem!) az avart…elképzeltem, hogy épp most mit csinálnék otthon az irodában és boldogan nyugtáztam, hogy helyette épp a talicskával bénázom! (Ki gondolta volna, hogy ez egy ilyen összetett lelkületű járgány!?)

Dave roppant mód értékeli a társaságom, egész nap mondja a magáét…mivel borzasztóan motyog és őrületes akcentusa van, ezért időnként úgy érzem magam, mint anno azon a macskás képregényen láttam (nem találtam meg sajna, aki felleli, annak puszi!): amit Te mondasz a macskádnak – kismonológ, amit a macskád ért belőle – blablablablablablablablablabla KAJA blablablablabla…bármikor eldumálok úgy Dave-vel félórákat, hogy még a témakört se tudom belőni, hogy miről beszélgetünk. De mindegy is, Ő boldog, én meg nem akarom megtörni a varázst!

Holnap kevesebbet kell dolgoznom, mert ma ‘túlóráztam’ (mától én vagyok a vacsifelelős is, jeeee!) és jelezték, hogy akkor holnap ne terheljem így meg magam (hogy mondod???), szóval holnap ebéd után bícs meg vízesés a progi…és vezetni fogok! Remélhetőleg a bal oldalon!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

September 2020
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: