Általában a harmadik napra…

…már értelmesnek is tűnök. Addigra kiderül, hogy vannak értelmes gondolataim (jó, elvétve ugyan, de akadnak…)! Most már (Hong Kongot is beleszámítva) a 4. hostomnál vagyok. Ahogy eddig megfigyeltem, kb. 3 nap kell ahhoz, hogy feltűnjön, nem csak egy zsák krumpli vagyok. Addigra befogom az adást, megszokom az akcentust, felveszem a ritmust, megszokjuk egymást.

Szerencsém van, csodás hostjaim vannak, tényleg, eddig mindet imádtam. Joval, Aucklandból azóta is napi sms kapcsolatban vagyunk, és ha minden jól megy, hétvégén együtt megyünk az északi csücsökbe. A hétvégi családom maga volt a CSODA, így, nagy betűkkel. Ma Gloria vitt be Hamiltonba a buszhoz, és a hitéről beszélgettünk. Elmesélte, hogy miként veszítettek el mindent néhány évvel ezelőtt, hogy lett majdnem nyomorék a férje, aztán hogy lett lelkipásztor belőle, miként volt látomása arról, hogy 3 fiú után lehet egy lánya is, ha nem megy el a férje sterilizáltatni magát két nap múlva. Csodákról mesélt, én meg az életemről. Ő sírt, én meg mosolyogtam (végre már nem csak én bőgök!).

Aztán hat óra buszozás után (igen, még mindig besz.ri vagyok stoppolni, inkább a gatyámat is kifizetem buszjegyre), megérkeztem Whangareibe. A net nem működött ugyan a buszon (bár kellett volna), a telefonom is behalt (bár nem kellett volna), de Emma már ott várt, mikor megérkeztem. Meg Ty is, aki az új hálótársam.

Vacsinál aztán elmesélték, hogy miként mentek csődbe, miért is újítjuk fel a házat most, hogy milyen szabályok tartják őket távol az Ausztráliában élő fiaiktól (gondoltad volna, hogy a kivikre szigorúbb bevándorlási szabályok vonatkoznak, mint ránk???)…szóval, ébresztő, itt is vannak tragédiák, sorsok, meg dilemmák…csak a hozzáállás más!

Hétvégére kaptam egy autót (ezt úgy fél órányi ismeretség után), hogy elmenjek az egyik álomhelyemre, nem számít, hogy hánykor kelek és kezdem a munkát, és bármit ehetek, ihatok, amit itthon találok! És meglépő módon ma észrevettem, hogy itt már első este úgy beszélgetünk, minta tudnék angolul és van lassan véleményem is az itteni dolgokról. Végre nem csak egy zsák krumpli vagyok! Jó megint áttűnni a hátizsák és termopulcsi mögül, hozzászólni és véleménnyel bírni dolgokról.

O. voltam és értelmes (najóóóó…)

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

September 2020
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: