Visszaszámlálás indul

Az úgy volt, hogy Tibor, akire szolidan rátukmáltam magam (Tibor nem az egyetlen ilyen szereplője lesz történetünknek, Tibor még szerencsésen megúszta…nem így van ez Ával, de róla majd később), készségesen válaszolgat megannyi (időnként rém bárgyú) kérdésemre (amit az elmúlt két évben kisebb-nagyobb kihagyásokkal feltettem), heti akár többször is. Ma ezzel a mondattal kezdte az e-mailjét: Pont mához egy hónap és ide érkezel!

És úúúúúúristen, tényleg, én mához egy hónapra megérkezem kivi-földre !!! Akkor már 5 napja úton leszek, kipipálok két országot és két kontinenst, majd ha az Égiek, meg a kivi határőrök/vámosok is úgy akarják, akkor frissen fertőtlenített bakancsban (na, ebben azért nem vagyok biztos, hogy bakancs lesz, legalább az első napokban még adok az illúziónak, hogy maradt valami a régi, csinos topánkákban tipegő énemből) belépek az országba.

Nem tudom, mit is mondhatnék az előkészületekről, én még sosem hagytam el ilyen sok időre sem a féltekét, sem a kontinenst, sem az országot. Mindig csak olvasgattam az utazós blogokat, és láttam az utolsó napok őrületét, meg az új helyen töltött első hetek nehézségeit, nyilván én sem leszek kivétel.

Amire figyelnem kell ebben a kb. 3,5 hétben még, hogy lehetőleg már ne kapjak el se bubópestist, se valami bájos TBC-t, ne törjem el kezem-lábam, lehetőleg már ne üssenek el, ne kapjak agylágyulást, vagy bármi olyat, ami miatt nem tudok felszállni a gépemre (vagy le róla)…úgyhogy mától jobban kell vigyáznom magamra, mint Michael Flatley lábaira szokás!

Az időbeosztásom már durvább, mint Obamaé, másfél órás etapokra vagyok beosztva…lassan rekordot döntök, annyi találkát és elintéznivalót sűrítek be egyetlen napba, mint korábban 2-3 hétbe.

Szóval, igyekszem még mindent belepaszírozni ebbe a pár hétbe, holnap még letolunk egy őrületes sütipartizást a tetőn, hogy az eckler-szinteteket rendben hagyjam itt, elintézem még azt a 6923469789234768234 teendőt ebben a pár hétben, ami a listáimon szerepel, aztán utánam a vízözön!

Megjegyzem, önkénteseket keresek. Lehetőleg értsen a technikai kütyükhöz, vagy tudjon cipekedni, vagy legyen heti legalább fél órával több szabadideje, mint nekem és azt épp nekem akarja szentelni…őrületesen hálás lennék!

A videó, amit csak harmadik nekifutásra tudtam megnézni bőgés nélkül…nyugi, másoknak megy elsőre is…na, hát ezért NZ:

Megyek, letelt a másfél órám, feladat van!

Leave a Reply

Nézd meg a legfrisebb videónkat:
fb
Hortobágyi Rántott Vombat

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, ahol még több fotót és videót találsz a nagy utazásról.

Blog naptár

September 2020
M T W T F S S
« May    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Új -Zélandi kalandok
.

Szereplők

O.: A lány, aki hátra hagyva régi életét új utakra lépett, hogy megnézze, ízlik-e neki a hortobágyi rántott vombat.

Á.: A hedonista útitárs.

NZ.: Új-Zéland

HK.: Hongkong

A kezdetek kezdetét pedig itt találod: